Białka jest zdecydowanie za dużo, taka ilość może ograniczyć rozwój masy mięśniowej ze względu na wysoki efekt termiczny. W praktyce oznacza to, że jest słabym surowcem energetycznym. Zmniejsz podaż do 1.8g/kg, optymalna podaż. Naprawdę jesz 80g orzechów, taka ilość nie jest dobrym rozwiązaniem. Lipidów jest również na wyrost ( nie wiem jak [...]
Trzeba użyć wyobrazni :) eksperymentowac w kuchni :) azzz sie chce Tobie cos ugotowac . Serio :) Mieszasz, lączysz . Masz mase posilków na sfd w dziale kuchnia np. Owsianki,omlety,ciasta fit ciasteczka puddingi shake noo masa tego ,kasze makarony i wiele innych .nawet te miksy gotowych warzyw mrozonych w domu zrobisz sam np marchewka papryka [...]
Dlaczego kalorii jest tak mało? Ryby w puszka raz na jakiś czas, słonecznik to kiepskie źródło tłuszczy, majonez też, olej słonecznikowy...olej sojowy do wymiany. Wrzucaj produkty przed obróbką termiczną (mówię tutaj np. o wątróbce) Masz ściąge z czego warto korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
Właśnie wielu kulturystów nie wlicza białka roślinnego i też nie wlicza do np : tłuszczy z mięsa itd. Węglowodany to wiadomo z jakich produktów i nie ma sensu ich dodawać z innych , bo są tam śladowe ilości - tak jak już napisałeś. Jeśli chodzi o ważenie produktów to wiadomo , że ważymy przed obróbka termiczną. Ja chcę sobie ugotować makaron od [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wpisuj wszytsko przed obróbka termiczną nie smażona pierś a pierś surowa i olej na którym to smażysz, to samo jajecznica podaj ile jajek i ile tego masła.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wpisuj wszytsko przed obróbka termiczną nie smażona pierś a pierś surowa i olej na którym to smażysz, to samo jajecznica podaj ile jajek i ile tego masła. 2 łyżki, 4 jajka . Za chwilę wrzucę dietę z poprawkami.
"Twarogu nie jest w 100% przyswajalna tylko w 50%" a co z pozostałym 50 % wyparowuje :D ? "mleko krowie jest dla cielą" zgadza się, ale dla ludzi też jest, bo jakby idąc takim tropem myślenia co jest dobre i zgodne w naturze. To obróbka termiczna potraw ( gotowanie warzyw ) jest nienaturalna bo ządne zwierze nie gotuje :D "popuri oczywiście że [...]
Generalnie nie jestem zwolennikiem smażenia na patelni mięsa, już lepiej wrzucić mięso na grilla z dwóch stron, obróbka termiczna przechodzi szybciej. Masz jeszcze parowanie, gotowanie, ew. duszenie, pieczenie, spróbuj innych form obróbki cieplnej Fiery :)
i z tego względu mam rezygnować z obróbki termicznej? Najlepiej jeść wszystko surowe aby nie traciło na wartości! tak! Przestań zwracać uwage na takie głupoty, a patrz na cały ogół diety jak wygląda. gotowanie na parze to nie obróbka termiczna ?
Dlaczego nabiał nie jest pełnowartościowym źródłem białka? Zjadasz 250g ryżu na raz? Pamiętaj że wszystko ważymy przed obróbką termiczną Posiłki kiepskiej jakości, np. ryż z jabłkiem do wymiany (brak źródła białka) To samo takie produkty jak pieczywo białe Co do kalorii to trzymaj te 2500kcal i obserwuj co się dzieje Zmieniony przez - OzzyMG w [...]
Czemu 150g. Ja jem zawsze 200-250g wazone przed obróbka termiczną. Tu prosze ciekawy art: https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/ Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-25 14:37:03
Sylwetka bardzo fajna, ile wyszło Ci zapotrzebowania na tzn "zerowy bilans" ? Bo kalorii wydaje się dość mało, jak na masę, na takiej kaloryczności to się redukuje. Grahamki wymień na jakieś żytnie pieczywo, na zakwasie, grahamki zazwyczaj barwione są karmelem, masło orzechowe od czasu do czasu, nie jest to najlepszej jakości wybór (arachidy to [...]
Indeks glikemiczny (IG) to lista produktów uszeregowanych ze względu na poziom glukozy we krwi po ich spożyciu. Oblicza się go dzieląc poziom glukozy we krwi po przeprowadzeniu testu żywnościowego z udziałem 50 gram węglowodanów, przez poziom glukozy uzyskany po spożyciu danego produktu. Na przykład indeks glikemiczny wynoszący 70 oznacza, że po [...]